تبلیغات
مرکز تخصصی راه اندازی هتل-رستوران-کافی شاپ-فود کورت-کترینگ-فست فود از صفر تا صد شرکت ایران شف www.iranchef.com - رازجوانی با بستنی - ایرانشف بانک اطلاعات مرجع مواد غذایی
 
مرکز تخصصی راه اندازی هتل-رستوران-کافی شاپ-فود کورت-کترینگ-فست فود از صفر تا صد شرکت ایران شف www.iranchef.com
اولین مرکز تخصصی راه اندازی هتل،رستوران و کافی شاپ www.iranchef.com
درباره وبلاگ


کافی شاپ باریستا موسسه ایران شف 88663551
کافی شاپ حرفه ای در ایران
ایران شف بانک اطلاعات مرجع www.iranchef.com

آکادمی بین المللی ایران شف به عنوان یکی از توانمند ترین مرکز آموزش های بین المللی در پی گسترش حوزه فعالیت خود با چشم اندازی بین المللی در ایران و کشورهای منطقه است

ایران شف اولین مرکز تخصصی آموزش منابع انسانی، رشته های زیر مجموعه هتلداری، مدیریت کترینگ،مدیریت رستوران،میزبانی و تشریفات، مدیریت غذا و نوشابه،فست فود، کافی شاپ، آشپزی ملل در ایران و خارج از کشور آماده خدمات آموزشی میباشد.

مدیر وبلاگ : آموزشگاه کافی شاپ باریستا 88663551 iran chef academy
مطالب اخیر
نظرسنجی
نظرشما در باره آموزش کافی شاپ باریستا چیست؟








بستنی یکی از بهترین مواد ماه های گرم سال است که مصرف آن می تواند در تامین کلسیم مورد نیاز بدن کودکان موثر باشد.بستنی به خاطر داشتن میزان فراوان شیر از ارزش بالای انرژی زایی برخوردار است.همچنین، این ماده غذایی عناصر و مواد ارزشمندی همچون کلسیم، آهن، فسفر، منیزیم و ویتامین های A و B و C، پروتئین، کربوهیدرات و .. را در خود جای داده است.گفتنی است به خاطر افزایش میزان میکروارگانیسم های شیر در مدت کوتاه، بهتر است بستنی تهیه شده از شیر پاستوریزه مصرف شود و از طرفی دیگر بایستی میزان و نوع مواد نگهدارنده، مواد رنگی، نوع بسته بندی و استانداردهای یک بستنی مورد توجه قرار گیرد. شایان ذکر است این دسر محبوب روزهای گرم تابستان برای نخستین بار در 3 هزار سال پیش در کشور چین تهیه و کشف شد. بستنی نوعی دسر یخی است و به  احتمال زیاد نوع نوشیدنیهای دیگر یخ زده به شمار میرود که از شیر، خامه به علاوه مواد طعم دهنده و شیرین کننده تهیه می شود. مخلوط این مواد را در جای بسیار سرد قرار می دهند. به تدریج فضا را سرد تر می کنند، بستنی را مدام هم می زنند تا از ایجاد تکه یخ های بزرگ جلوگیری شود. در قدیم، مواد تشکیل دهنده بستنی را با هم مخلوط کرده و داخل ظرفی ریخته و آن ظرف را روی مخلوطی از یخ خرد شده و نمک قرار می دادند . نمک به تدریج یخ را ذوب کرده و تبدیل به آب می نمود. در حین عمل ذوب شدن گرمای مواد تشکیل  دهنده بستنی گرفته می شد.
تاریخچه بستنی
در اولین نظر وقتی کلمه بستنی را می شنویم فکر می کنیم بستنی یکی از محصولات  تمدن جدید  است ، حال آنکه تاریخ بستنی خیلی قدیمی است، در قرن چهارم قبل از میلاد، اسکندر کبیر به نوشیدنیهای یخ زده یا به اصطلاح امروز تگری علاقه فراوانی داشته است  اونوعی دسر می خورد که به ماسدوان معروف بود، در آن زمان ، میوه های مختلف را مخلوط می کردند و با عسل شیرین می کردند و در کوزه های گلی می ریختند و کوزه ها را در برف می گذاشتند تا یخ کند، در سال 62 قبل از میلاد، نرون امپراطور روم گروههایی را به کوهستانهای آپنین می فرستاد تا برایش یخ و برف ببرند، سپس آن را با شربت، پوره میوه یا عسل مخلوط میکرد و میخورد.  طبق روایات یکی از تاریخ نویسان هم عصرش ، وقتی مهمان داشت صف بردگان مثل زنجیر دست به دست می دادند و از لای برفهای کوه آپنن  بستنی میوه  و عسل را که به سبک بستنی اسکندر درست می شد به سر میز غذای مهمانان می آوردند ،کشورهای عربی در قدیم شربت خنکی داشتند که به وسیله یخ و نمک آن را خنک می کردند و مارکوپولو سیاح معروف ایتالیائی وقتی از سفر دور و دراز خود برگشت  نسخه شربتهایی  را که در کشورهای عربی درست می کردند، به اروپا آورد و کلمه سوربت  از کلمه شربت عربی در زبان اروپایی وارد شد و تا امروز هم مصطلح است و به نوعی بستنی که از آب میوه ها تهیه می شود اطلاق می گردد، هانری سوم و بعد از او لویی چهاردهم از سلاطین فرانسه بودند که به بستنی علاقه زیادی داشتند و بر اثر این علاقه بستنی های متنوعی از شیر و تخم مرغ تهیه می کردند ، هزاران سال است که آب یخ زده در آسیا به مصرف خوراکی میرسد، اشاره به مصرف مواد لبنی یخ زده اولین بار درادبیات چین باستان دیده شده است که قدمت این منابع به قرن دوازدهم برمیگردد.
مواد تشکیل دهنده بستنی 
واژه بستنی را برای همه نوع دسر و اسنک یخی به کار می برند، اگر چه معمولا بستنی به دسرهایی اطلاق می شود که بخش عمده آنها خامه باشد، بستنی ها از شیر، خامه به علاوه مواد طعم دهنده و شیرین کننده تهیه می شود. معمولا مواد افزودنی همچون خرده  شکلات، میوه، مغز انواع میوه ها نیز در تهیه بستنی استفاده می شود، بستنی امروزی از مواد زیر تشکیل یافته است.
الف-16- 10- درصد خامه( چربی شیر)
ب- 12- 9- درصد شامل پروتئین، کازئین، پروتئین آب پنیر، هیدرات کربن و لاکتوز
ج -16- 12- درصد مواد شیرین کننده که معمولا شیره ذرت می باشد. این شیره دارای گلوکز و یا ساکروز می باشد.
د-2 - 5 - درصد تثبیت کننده و امولسیفایر مثل: آگار
ذ -64 - 55-  درصد آب که یا در خود شیر موجود است و یا در سایر مواد افزوده شده یافت می شود ،این مواد، بخش جامد بستنی را تشکیل می دهند.اما تنها 50 درصد از حجم نهایی بستنی متعلق به این مواد می باشد. 50 درصد باقیمانده را هوا تشکیل می دهد که طی هم زدن مداوم، با بستنی ترکیب می شود. هر چه بستنی ارزان تر باشد، باید متوجه شویم که با هوای بیشتری ترکیب شده است. از آنجا که بستنی را با توجه به حجم آن می فروشند، برای تولید کنندگان آن بسیار با صرفه است که با ترکیب بستنی با مقدار بیشتری هوا، غلظت آن را کاهش  دهند، بدون آنکه حجمش کم شود.
انواع بستنی
کلا" بستنی های موجود به دو گروه عمده تقسیم می شوند : شیری و یخی که در آنها از اسانسها و رنگهای خوراکی و شیرین  کننده ها استفاده شده است . دو گروه از بستنی های شیری در حال حاضر موجود است . انواع سالم و پاستوریزه که درکارخانه های معتبر تولید شده و انواعی که به شکل سنتی در مغازه ها تهیه می شود.انواع کارخانه ای این حسن را دارد که شیر آنها سالم است و حتی اگر بنا به عقیده اکثر مردم در آنها از شیر خشک استفاده شده باشد ، هیچ ایرادی نداشته و نکته منفی بهداشتی در مورد آنها وجود ندارد. اما اشکالی که به این نوع بستنی ها وارد می شود ، افزودنی های آنهاست زیرا گاهی برای جلب توجه مشتری از لحاظ رنگ و بوی مطبوع ، اسانسهای شیمیایی به این بستنی ها افزوده می شود و حتی گاهی برای نگهداری طولانی مدت ، نگهدارنده هایی نیز به بستنی اضافه می شود که در مقیاس زیاد ، برای سلامتی مضر است. اما اگر چنین بستنی هایی بطور تفننی و حداکثر 2 بار در هفته مصرف شود  ، خطر ساز نیست. و اما بستنی هایی که به شکل سنتی و عموما" همراه مقدار زیادی به اصطلاح زعفران و خامه تهیه می شوند . عموما" ماده ای که به نام زعفران در این بستنی ها بکار می رود یک ماده گیاهی به نام گلرنگ است که با قیمت بسیار ارزانی از عطاری ها تهیه شده و کمی سمی است لذا مصرف زیاد آن می تواند مضر باشد . اما خود زعفران به عنوان یک ادویه آنتی اکسیدان اگر به میزان کم در غذاها مصرف شود ، مناسب و مفید است و ارزش غذایی هم دارد.در ضمن خامه هایی که به این بستنی ها اضافه می شود ، بعضا" استاندارد نیست و حتی شیری که بستنی از آن تهیه می گردد ، نه محل تولید و نه نحوه نگهداری آن مشخص است. ظروفی که این گونه بستنی نیز در آن تولید می شوند ; تشتهایی هستند که جدار آنها پر از خراش است و یک منبع آلودگی شدید میکروبی محسوب می شوند که مسمومیت با سموم مترشحه از آنها می تواند استفراغ ، تهوع ، دل پیچه و سردردهای شدید در انسان ایجاد کند.به همین جهت توصیه می شود تا زمانی که از سلامت چنین بستنی هایی اطمینان نداریم ، از آنها استفاده نکنیم.بستنی های غیر شیری و یخی نیز انواع استاندارد و کارخانه ای دارند و هم انواع غیر کارخانه ای .بستنی هایی که در کارخانه های معتبر تولید می شوند ، حاوی مقداری مواد رنگی هستند اما از نوع مجاز و استاندارد . شاید در این بستنی ها از مقدار اندکی ترکیبات طبیعی مثل آب توت فرنگی نیز استفاده شده باشد اما در نهایت رنگ زیبا و شفافیت این بستنی ها ، از مواد رنگی شیمیایی حاصل می شود . با اینکه مقداراین ترکیبات شیمیایی تحت کنترل است اما عملا" در بحث نگهدارنده ها و مواد شیمیایی ترس از این وجود دارد که بعد از مدتی ، ناگهان معلوم می شود این مواد برای سلامتی مضر هستند ودر نهایت محصول دیگری تولید نمی شود اما در طی مدت استفاده از محصول ،  اثرات مخرب ماده مورد نظر در مصرف کنندگان ایجاد شده است.انواع شیری و خصوصا" نوع کارخانه ای برای مصرف توصیه می شود . در مورد بستنی های رنگی نیز حتما" نوع استاندارد آن توصیه   می شود. بطور کلی بستنی باید به شکل تفننی و یک یا دو بار در هفته ، زمانی مصرف شود که به وعده اصلی غذای شخص لطمه نخورد.یکی از جالبترین کاربردهای درمانی بستنی ، علاقه مند کردن بچه ها به لبنیات است ، به این صورت که به کودکانی که شیر و ماست نمی خورند ، روزی 1 بستنی شیری بدون کاکائو می دهیم تا آرام آرام به لبنیات علاقه مند شوند.اما درمورد افزودن داروها به بستنی ،  شاید به شکل اختصاصی و توسط پزشک مقداری دارو به بستنی اضافه شود اما به طور عام و در مقیاس کارخانه ای ، بستنی که خواص دارویی داشته باشد در حال حاضر در ایران موجود نیست.





نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.





آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
امکانات جانبی

جاوا اسكریپت


 
 
بالای صفحه